The Craig Fahle Show

Hey Harold Ramis Fans! Take This Quiz

Friday, February 28, 2014

1) What is the first film Harold Ramis wrote? ANSWER: National Lampoon’s Animal House (with NL Magazine founder Doug Kinney)

2) Finish this line from John Belushi's character Bluto in Animal House: “Over? Nothing is over until we say it is. Was it over when ____ .” ANSWER: “...The Germans bombed Pearl Harbor.”

3) What is the first film Harold Ramis starred in? ANSWER: Stripes (1981; which he also wrote)

4) Finish this line from Stripes: “You can’t go, ______” ANSWER: “...all the plants are gonna die.”

5) Name Harold Ramis’ character in the Ghostbusters movies. You must get the first and last name. ANSWER: Dr. Egon Spangler

6) Finish this line from Ghostbusters: “There’s something important I forgot to tell you, _” ANSWER: “...don’t cross the streams.”

7) In “Groundhog Day” what is the name of the character that greets Bill Murray every morning right before he steps into a pothole full of slush? ANSWER: Ned Ryerson (also known as “Needlenose Ned” and “Ned the Head”)

8) After Ramis’ death this week, President Obama said: “Our thoughts and prayers are with Harold’s wife, Erica, his children and grandchildren, and all those who loved him, who quote his work with abandon, and who hope that he received total consciousness.” What character was he referring to? ANSWER: Carl Spackler, the green’s keeper in Caddyshack

9) On what sketch-comedy television series was Harold Ramis the head writer? ANSWER: SCTV

10) In the Judd Apatow movie “Knocked Up,” who plays Harold Ramis’ son? ANSWER: Seth Rogan (who is seeking his father’s advice on impending fatherhood)

11) Finish this line from Stripes: “Don't order the Schnitzel, ___” ANSWER: “...they're using Schnauzer.”

12) Finish this line from Animal House: “Thank you, sir _____” ANSWER: “...may I have another.”

13) Finish this line from Groundhog Day: “Well, what if there is no tomorrow?” ANSWER: “There wasn't one today.”

Tags